Dagtocht naar glasstad Rattenberg in Tirol

Advertentie

Rattenberg Oostenrijk

Ik kom van jongs af aan al in Oostenrijk en vooral in Tirol. Heerlijk wandelen in de bergen, leuke stadjes en vaak ook nog eens enorm betaalbaar! Hoewel we al regelmatig in Innsbruck zijn geweest staat deze vakantie in het teken van deze stad en de “geboorte” van I Love Innsbruck.

Rattenberg

Deze zomer verblijven we in het Zillertal en gaan we minimaal twee dagen Innsbruck verkennen. Vorig jaar hebben we Rattenberg bezocht en ook dit jaar zijn we er speciaal voor terug gegaan. Rattenberg is een leuke bestemming voor een dagtocht vanuit Innsbruck. Dit stadje is dan ook het eerste wat we bezocht hebben om beeldmateriaal en informatie te verzamelen voor de nieuwe website.

Glasstad

Rattenberg OostenrijkRattenberg is het kleinste stadje van Oostenrijk. Wanneer je hier rondloopt waan je jezelf weer even in de middeleeuwen tussen de huizen en steegjes uit 12de eeuw. Glasblazerij Kisslinger Rattenberg OostenrijkHet stadje staat bekent als glasstad vanwege alle glasbedrijven. In de meeste gebouwen is een glasblazerij gevestigd die je natuurlijk kan bezoeken. Rattenberg is erg klein en een bezoek hoeft daarom niet lang te duren. We maakte een wandeling door een paar straatjes, brachten een bezoek aan glasblazerij Kisslinger en dronken een heerlijk kopje koffie en namen een gebakje bij een van de konditoreiën.

Meer informatie over Rattenberg.

Dronefoto

Het doel van ons bezoek was met name om informatie en beeldmateriaal te verzamelen over Rattenberg. Een belangrijke foto die ik wilde maken was een overzichtsfoto van het stadje, vanuit de lucht. Hiervoor waren twee opties. Rattenberg ligt aan de voet van de Schlossberg met daarop de bergruïne die sowieso leuk is om te bezoeken. Hier krijg je een mooi overzicht van de stad.

De tweede optie was met de drone. Ik heb in het bezit van een DJI Mini 2 drone waarmee je, na registratie, tot een hoogte van 120 meter mag opstijgen. Dit mag ook boven steden mits er geen restricties zijn opgelegd. Voor vertrek heb ik de Drohnen-Info app van de ÖAMTC gedownload en gecontroleerd. Bij Rattenberg mag gevlogen worden. Verder moet je minimaal 50m afstand houden van bijvoorbeeld skiliften en waterwegen. Deze laatste was een uitdaging, omdat Rattenberg aan de rivier de Inn is gelegen, maar was uiteindelijk goed te doen voor de onderstaande foto.

Luchtfoto Rattenberg Oostenrijk

Conclusie

Vind je het leuk om door kleine oude stadjes te wandelen? Hou je van toeristische winkeltjes en een terrasje op een leuk pleintje? Dan is een bezoek aan Rattenberg echt iets voor jou!

Links

Foto’s © I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Innsbruck stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Advertentie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*