Advertentie

Een stedentrip naar Innsbruck of een reis naar Oostenrijk kan je op meerdere manier “aanvliegen”. Het grootste deel van de reizigers gaat met de auto en een klein deel met de (nacht)trein. Een andere manier is natuurlijk vliegen met één van de rechtstreekse vluchten naar Innsbruck. Tijdens de winter vliegt Transavia dagelijks en rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Innsbruck, ideaal voor de wintersport!

Via Innsbruck Airport op Innsbruck vliegen.

Vliegveld

Innsbruck AirportHet internationale vliegveld van Innsbruck heet Innsbruck Airport en licht op circa 10 minuten rijden ten westen van Innsbruck. Innsbruck Airport is een kleine gemoedelijke  luchthaven. Verwacht hier niet teveel entertainment tijdens het wachten op je vertrek. De luchthaven heeft wel een prachtig terras waar je een mooi uitzicht hebt op de start en landingsbaan tussen de hoge bergen!

Innsbruck Airport

Adres: Fürstenweg 180, 6020 Innsbruck, Oostenrijk
IATA-luchthavencode: INN
ICAO-luchthavencode: LOWI
Alias: Kranebitten Airport


Wil je naar het vliegveld navigeren? Klik hier voor een route en kaart in Google Maps.

Luchthaventransfer

Je kan op verschillende manieren van Innsbruck Airport richting de binnenstad en het station van Innsbruck. Je kan met de bus, taxi of een auto huren. Er rijden geen treinen of metro’s vanaf de luchthaven.

Openbaar vervoer

Innsbruck Airport Bus FHet openbaar vervoer van en naar de luchthaven wordt verzorgd met bussen. Van maandag tot en met vrijdag gaat er elke 15 minuten een bus (Lijn F) van de luchthaven, via het station en de binnenstad naar Neu-Rum Kaplanstrasse. Op zon- en feestdagen en in de avonduren rijdt de bus elke 30 minuten. Het centrum bereik je na circa 12 minuten en het centraalstation na circa 17 minuten. Let op, het centraal station is niet het eindpunt van de rit. De bushalte voor Lijn F vind je direct voor het luchthavengebouw.

Je kan de buskaartjes online kopen of bij een automaat. Je kan de kaartjes ook in de bus kopen maar dan zijn ze iets duurder. Volwassenen betalen €2,70 voor een ticket, personen onder dan 20 jaar en boven de 64 jaar betalen €1,70. Een dagticket (24 uur) voor het OV in Innsbruck kost je €6,00. Meer informatie over bijvoorbeeld de dienstregeling of tickets vind je op de website IVB.at. Je kan eventueel ook gebruik maken van een Innsbruck City Card. Hiermee mag je, naast de vele attracties, gratis gebruik maken van het OV.

Taxi

Innsbruck Airport TaxiDe taxistandplaats vind je direct voor de deur van de terminal. Voor een rit naar het centrum betaal je circa €16. Wanneer je met de taxi naar Sölden of Mayerhofen wilt moet je rekenen op circa €140 – €150. Wil je met de taxi van de luchthaven van Innsbruck naar je bestemming? Klik dan op de afbeeldingen rechts voor alle richtprijzen.

Huurauto

Innsbruck Airport AutoverhuurIn de terminal van de luchthaven vindt je de balies van diverse autoverhuurbedrijven zoals Sixt, Budget, Enterprise, Europcar, Avis en Hertz. Bij EasyTerra, Rentalcars en TUI Cars kan u prijzen vergelijk of speuren naar aanbiedingen.

Vliegtickets

Ben je op zoek naar vliegtickets voor een stedentrip naar Innsbruck of een reis naar Oostenrijk? Vliegtickets naar Innsbruck reserveer je eenvoudig via de onderstaande links.

Let op: Alleen tijdens de winter wordt er dagelijks rechtstreeks gevlogen naar Innsbruck. De overige maanden is het aanbod minder.

Vliegtijd

Een directe vlucht van Amsterdam, of een ander luchthaven in Nederland of België, naar Innsbruck duurt 1 uur en 30 minuten.

Vliegtuigmaatschappijen

Je kan met veel vliegtuigmaatschappijen naar Innsbruck vliegen vanuit Nederland maar de meeste zullen niet direct vliegen. Alleen Transavia en EasyJet voeren rechtstreekse vluchten uit op Innsbruck. Transavia doet dit het hele jaar en in de winter dagelijks. EasyJet vliegt alleen tijdens de winter rechtsreeks van Amsterdam naar Innsbruck.

Innsbruck Airport Transavia

FAQ

Wie vliegen er rechtstreeks naar Innsbruck? Je kan met Transavia en EasyJet rechtsreeks naar Innsbruck vliegen.
Rechtstreeks vliegen vanuit Nederland naar Innsbruck? Ja, met Transavia.
Rechtsreeks vliegen vanuit België naar Innsbruck? Ja, met Transavia.
Hoe lang is het vliegen naar Innsbruck? Een vlucht duurt circa 1:30 uur.
Hoe ver is het vliegen naar Innsbruck? De vliegafstand bedraagt circa 450km.
Hoe heet de luchthaven van Innsbruck? De luchthaven van Innsbruck heet Innsbruck Airport.

Foto’s © I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Innsbruck stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Advertentie