Advertentie

Gouden Dak InnsbruckAan de Herzog-Friedrich-Strasse, in de Altstadt, staat misschien wel het beroemdste symbool van Innsbruck, het huis met het Gouden Dak.

Goldenes Dachl

Gouden Dak close up topWanneer je door het oude centrum van Innsbruck loopt kan je het bijna niet missen, Het Gouden Dak! Vanaf diverse kanten kan je het op een zonnige dag al zien glimmen in de verte. Wanneer je dichterbij komt zal je zien dat het hele middeleeuwse bouwwerk is versierd met figuren en voorstellingen.

Meer dan 500 jaar geleden gaf keizer Maximiliaan de opdracht om de reedsGouden Dak close up bottom bestaande erker te versieren met 2.657 vergulde koperen platen. Vanaf het balkon bekeek de keizer riddergevechten en genoot hij van de drukte in de stad. Hij liet zich hier tevens huldigen.

Een foto van het huis met het Gouden Dak maken, zonder toeristen, is een hele kunst. Hoewel het van dag tot dag kan verschillen is het vaak enorm druk op het plein en voor het gebouw. Probeer hier vroeg in de ochtend al aanwezig te zijn, dan maak je de meeste kans op een vrij uitzicht. Een andere optie is om op het plein een terrasje te pakken. Misschien heb je tijdens een drankje het geluk dat het even wat rustiger is voor het gebouw. Vanuit de naastgelegen stadstoren heb je eveneens een goed uitzicht op het Gouden Dak.

Entree

Om het Gouden Dak te bekijken hoef je geen entree te betalen. Het huis met het Gouden Dak is te zien vanaf een openbaar plein. De toegangsprijs voor het museum bedraagt voor een volwassenen € 5,10. Heb je een Innsbruck City Card? Dan is toegang tot het museum inbegrepen. Op vertoon van de Innsbruck Card bij de kassa krijg je de toegangskaarten.

Openingstijden

Er zijn geen openingstijden om het Gouden Dak te bezichtigen. Het gebouw staat aan een openbaar plein in de Altstadt van Innsbruck waar je dagelijks, dag en nacht kan rondlopen.

Wil je het Gouden Dak Museum bezoeken? Bekijk hiervoor de onderstaande openingstijden.

Periode Dagen Openingstijden
Mei – Sept ma – zo 10:00 – 17:00 uur
Okt – Apr di – zo 10:00 – 17:00 uur

Parkeren

Het Gouden Dak vind je in het oude centrum van Innsbruck en heeft geen parkeergelegenheid voor de deur. Je kan eventueel gebruik maken van de Altstadtgarage of de Congressgarage. Vanuit beide garages is het circa 5 minuten lopen naar het huis met het Gouden Dak.

Adres

Je vindt het Gouden Dak in de Altstadt van Innsbruck. Het adres van het Gouden Dak is Herzog-Friedrich-Straße 15, 6020 Innsbruck.


Route en kaart naar de Stadstoren. Klik hier om te navigeren in Google Maps.

Foto’s

Links

Foto’s: © I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Innsbruck stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Advertentie