Advertentie

Wil je naar Innsbruck? Dan is de trein een serieuze optie! Ga je voor een unieke stedentrip naar Innsbruck of op wintersport, in veel gevallen brengt de trein je ontspannen naar je bestemming.

Trein van de ÖBB op het treinstation Innsbruck Hauptbahnhof

Trein

De trein wordt de laatste jaren als serieuze alternatief gezien voor internationaal reizen. Dit is natuurlijk omdat treinreizen enorm veel voordelen hebben. Je hoeft niet lang te wachten voor het inchecken en allemaal veiligheidscontroles. Heerlijk instappen op een het station in de buurt en uitstappen in het centrum op je bestemming. Wat denk je van beenruimte? In de trein is dit goed geregeld! De meeste treinen hebben allemaal WIFI en stroomvoorzieningen. Wil je helemaal ontspannen kopje bestemming aankomen? Dan kan je tegenwoordig ook de nachttrein nemen naar Innsbruck. Naast al deze persoonlijke voordelen is reizen met de trein ook nog eens duurzaam! Allemaal grote voordelen die een treinreis naar Innsbruck in Oostenrijk plezierig maken.

Centraal StationInnsbruck Hbf

Het treinstation van Innsbruck is Innsbruck Hauptbahnhof (Hbf). Het is één van de drukste stations met dagelijks tussen de 20 en 30 duizend passagiers. Het station opende de deuren in 1853 en is eigendom van de ÖBB. Het station in Tirol is eigenlijk een groot kruispunt tussen Italië en Duitsland en de hoofdader tussen het oosten en westen. Het treinstation ligt in het zuidoosten van de stad en binnen tien minuten loop je naar de Altstadt.

Centrale hal van Innsbruck Hauptbahnhof HbfHet hoofdgebouw met de centrale hal is het middelpunt van het station. Vanuit de centrale hal gaan twee tunnels (noord/zuid) naar de perrons. Via de centrale hal kom je ook eenvoudig bij de ondergrondse parkeergarage. Voor het station vind je de Taxi’s, (regionale) bussen en trams.

Adres

Je vindt het station aan de Südtiroler Platz. Het adres van Innsbruck Hbf is: Südtiroler Platz 7, 6020 Innsbruck, Oostenrijk


Klik hier om te navigeren naar Innsbruck Hauptbahnhof in Google Maps.

Tickets

Tickets voor treinreizen zijn gemakkelijk online te reserveren. Treintickets voor ICE International of ÖBB kan je kopen via NS International. Bekijk de site van NS International voor de laatste prijzen en beschikbaarheid.

NS International

Bij NS International boek je eenvoudig treintickets naar diverse plaatsen in Oostenrijk. Voor enkele tientjes per persoon (enkele reis) ben je in Kufstein, Linz, Salzburg, Wenen en Innsbruck. Er zijn dagverbindingen en er is een nachttrein.

Klik hoor voor treintickets naar Innsbruck.

ICE International

Met ICE International reis je vanaf Amsterdam naar Innsbruck met circa twee keer overstappen. De dagverbinding met de ICE doen er afhankelijk van je vertrektijd circa 9:30 uur over om van Amsterdam Centraal naar Innsbruck te rijden. Bekijk de reisplanner van NS International goed voor de beste vertrektijd tegen het beste tarief. De prijs is namelijk afhankelijk van het moment van boeken, de klasse en flexibiliteit. Klik hier voor ICE International tickets naar Innsbruck.

Innsbruck Hauptbahnhof HbfÖBB Nightjet

De nachttrein naar Innsbruck is ideaal! Je stapt ’s avonds in op station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal of Arnhem Centraal en via Duitsland rijdt de trein, zonder overstappen door naar Innsbruck. De trein vertrekt rond 19:30 uur in Amsterdam en komt ‘morgens rond 9:14 uur aan in Innsbruck.

Wat kost de nachttrein naar Innsbruck? Een zitplaats, in een gedeelde coupé, kost tussen €29,90 en €109,00 per persoon. Een ligplaats in een gedeelde coupé kost tussen €59,90 en €139,00 per persoon. Wil je wat meer privacy dan kost een slaapplaats in een privé coupé tussen €89,90 en €169,00 euro. In de trein is een was- en toiletruimte aanwezig. De ligplaatsen zijn inclusief een klein ontbijt. Klik hier voor de Nachttrein naar Innsbruck.

Save a Train

Save a Train treinticketsEen andere handige website om tickets te reserveren is de vergelijkingssite van Save a Train. Via deze website kan je de beste prijzen vinden. Save a Train is bij tientallen vervoerders aangesloten waaronder NS International, ÖBB, ICE en DB. Save a Train is een internationale website met een Nederlandse vertaling. Eenmaal op de site voor je eenvoudig de stations en vertrekdata in waarna het systeem de beste en goedkoopste treintickets toont.

Klik hier voor Save a Train treintickets.

Interrail

Interrail treinticketsMisschien een bijzondere optie maar denk er ook aan om de opties van Interrail te bekijken. Bij Interrail koop je namelijk de optie om een X aantal dagen ongelimiteerd met de trein door 33 landen te mogen reizen. Voor een stedentrip is de pas misschien niet ideaal als je vanuit Nederland direct naar Innsbruck rijdt want het minimaal aantal reisdagen is 4 welke je moet gebruiken in één maand. Je kan natuurlijk ook twee stedentrips met de trein plannen in een maand of drie steden achter elkaar, alles is mogelijk! De vierdaagse pas kost voor volwassenen 249 euro en kinderen tussen 4 en 11 jaar mogen gratis mee. Voor sommige treinen moet je reserveren en een toeslag betalen waaronder de nachttrein naar Innsbruck.

Klik hier voor meer informatie over Interrail

Treinrondreis

Treinrondreis treinticketsTreinrondreis.nl is een nieuwe site op het gebied van treinreizen in Europa. Je kan hier fraaie rondreizen met de trein boeken maar je kan er ook terechts voor stedentrips. De mensen achter de website hebben veel ervaring met het reizen met de trein en kunnen je goed helpen. Wil je iets speciaals of staat je treinticket of stedentrip er niet bij neem dan zeker even contact met ze op. Vragen over het OV in Oostenrijk of de Nachttrein naar Innsbruck? Treinrondreis.nl helpt je snel op het juiste spoor.

Klik hier voor Treinrondreis.nl

Wintersport

Innsbruck is ideaal voor een wintersport met de trein. De verbinding van en naar Innsbruck is perfect. Eenmaal op Innsbruck Hbf aangekomen kan je eenvoudig door naar diverse wintersportbestemmingen als Gerlos, Mayrhofen, Wörgl en Seefeld in Tirol.

Foto’s

Bekijk hieronder enkele foto’s van Innsbruck Hbf.

 

Foto’s © I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Innsbruck stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Advertentie