Innsbruck Card: één kaart voor alle attracties en bezienswaardigheden

Advertentie

Innsbruck Card

Tijdens de zomervakantie van 2021 zijn wij weer naar een van onze favoriete vakantielanden Oostenrijk geweest. Wij waren al enkele keren in Innsbruck geweest maar dit keer met een doel, deze website! I Love Innsbruck zou gelanceerd gaan worden binnen het netwerk van I Love Stedentrips. Om voldoende ervaringen op te doen en beeldmateriaal te verzamelen kochten wij de Innsbruck Card.

Innsbruck Card

Innsbruck CardEerlijk is eerlijk, meestal vermaken we ons in een stad met gratis bezienswaardigheden of een enkele betaalde attractie. Tijdens mijn voorbereiding voor I Love Innsbruck viel mijn oog op de Innsbruck Card. Ik zag mooie verhalen dat je met de kaart het OV, Hop-on hop-off bussen, attracties, musea en bezienswaardigheden mocht doen. Niet met korting maar bijna alles voor €0,00 euro. Veel bezienswaardigheden waren ook nog eens inbegrepen zoals de Hofkirche, de Kaiserliche Hofburg, de Bergiselschans, de Alpenzoo, Swarovski Kristallwelten, diverse musea en de Nordkettenbahnen. Met de kaart allemaal €0,00 euro en veelal mag je de rij nog passeren ook. Te mooi om waar te zijn maar achteraf bleek het waar!

Kaarten

Er zijn twee type kaarten. De Innsbruck Card en de Innsbruck Card Light. De light versie is volgens de website hetzelfde als de normale versie maar mag je geen gebruik maken van de kabelbanen en Swarovski Kristallwelten. Van beide kaarten hebben ze een 24-uurs versie, ideaal als je kort in de stad bent. De normale kaart kan je ook voor 48 en 72 uur kopen.

Goed om te weten is dat de kaarten 24, 48 en 72 uur geldig zijn. Dus als je bijvoorbeeld een 24-uurs kaart om 13:00 uur laat activeren dan kan je er tot de volgende dag 13:00 uur gebruik van maken.

Kopen

Prijzen Innsbruck Card (2021)
Geldigheid Volwassenen Kinderen (6 tot 15)
24 uur €49,00 €24,50
48 uur €55,00 €27,50
72 uur €66,00 €33,00

NordkettenbahnWij kochten met zijn drieën de normale Innsbruck Card voor 48 uur en waren in ons geval €165,00 kwijt. Een flinke klap geld voor wat attracties maar de kabelbanen stonden op ons verlanglijstje en los kost dit €40,00 p/p naar de top. We hadden zelfs geluk met een speciale zomeractie waarbij we gratis mochten parkeren bij de Altstadt. Ondanks dat een aantal zaken tijdrovend zijn en nooit in 24 of 48 uur haalbaar zijn, was de rekensom als snel gemaakt.

Waar kan je de Innsbruck Card kopen? Er zijn verschillende opties met voor en nadelen. Het makkelijkste is om de kaart bij je eerste attractie ter plaatse te kopen en te laten activeren. Je loopt alleen het risico dat de kaart van je keuze bij die attractie uitverkocht is.

Je kan de kaart ook eenvoudig online kopen waarvoor twee manieren zijn. Via Innsbruck.info kan je de kaarten kopen en dan worden ze opgestuurd. De tweede opties is bij een touroperator als GetYourGuide. Je betaalt hier dezelfde prijs waarna je met een voucher op een afgesproken plaats in Innsbruck de kaarten kan ophalen.

Voordelen

Zeker als je meerdere dagen in Innsbruck verblijft, of in de buurt van Innsbruck, heeft de kaart erg veel voordelen. Je hoeft echt nergens meer naar om te kijken. De kaart wordt overal keurig ontvangen en je krijgt eenvoudig de tickets voor €0,00. Bij de kabelbanen en de Alpenzoo kan je zelfs de Innsbruck Card scannen en dus de rij voor de kassa overslaan!

Alpenzoo Innsbruck

Links

Foto’s: © I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Innsbruck stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Advertentie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*