Advertentie

In het zuiden van Innsbruck, hoog boven de stad vind je kasteel Schloss Ambras. Schloss Ambras is een kasteel in Renaissancestijl uit circa 1100.

Schloss Ambras

Schloss Ambrass

Schloss Ambras is een kasteel in Innsbruck. Het kasteel kwam rond 1363 in handen van de Habsburgers die er een pronkstuk van maakte. Het kasteel werd rond 1100 gebouwd als burcht van de graven van Andrechs. Hiervan is echter helemaal niks meer over. Het kasteel is diverse keren is vernield en verbouwd. Het huidige kasteel is door Aartshertog Ferdinand II van Oostenrijk gebouwd. Ferdinand II was één van de belangrijkste verzamelaars van de Habsburgse familie. Je vindt hier o.a. zijn portret- en harnasverzameling. Hij stichtte de fraaie collecties en liet hier een museum bouwen. De Kunst- en Wunderkamer en de Wapenkamers zijn oorspronkelijk ontworpen als museum en zo gebruikt. Schloss Ambras is hierdoor het oudste museum ter wereld is. In het kasteel vind je verzamelingen, tentoonstellingen en worden concerten gehouden. Rond het museum vind je het Schlosspark. Deze tuin is aangelegd in Engelse stijl.

Spaanse zaal Schloss AmbrasSpaanse zaal

In Schloss Ambras vind je de 43-meter lange Spaanse zaal. Deze indrukwekkend zaal is tussen 1569 en 1572 gemaakt in opdracht van Aartshertog Ferdinand II. Tegen het plafond zijn houten panelen bevestigd. Langs de muren zijn circa 27 portretten te vinden van Tiroolse heersers.

Entree

Wil je Schloss Ambras bezoeken? Je kan de toegangskaarten online kopen bij Viator of GetYourGuide. Je kan de toegangskaarten ook bij de ingang van Schloss Ambras kopen. In de zomer (apr-okt) worden er andere tarieven gehanteerd dan in de winter (dec – mrt). Bekijk hieronder de toegangsprijzen voor Schloss Ambras in Innsbruck.

Prijs (zomer) Prijs (winter)
Volwassenen € 16,00 € 12,00
Senioren € 8,00 € 9,00
Kinderen (0 – 19) Gratis Gratis

Heb je een Innsbruck Card? Dan is toegang tot Schloss Ambras inbegrepen. Bij de ingang van het kasteel kan je de Innsbruck Card tonen en ontvang je de entreekaarten.

Openingstijden

SchlossAmbras is het gehele jaar geopend behalve in november. Bekijk de onderstaande tabel voor de openingstijden.

Dagen Openingstijden
Jan – dec (nov gesloten) dagelijks 10:00 – 17:00 uur

Parkeren

Schloss Ambras ligt in het zuiden van Innsbruck. Er is beperkte parkeergelegenheid in de straat kan bij het kasteel. Parkeren is niet gratis, koop je ticket bij de parkeerautomaat. Een ticket kost € 1,00 per uur en een dagkaart kost € 8,00. Vanaf de parkeerplaatsen loop je binnen 1 a 2 minuten richting de ingang van het kasteel.

Hop-on Hop-off

In Innsbruck rijdt een Hop-on Hop-off bus. De Bus heet “The Sightseer” en deze komt bij Schloss Ambras. De Sightseer rijdt door de stad langs diverse bezienswaardigheden zoals de Hofburg en Hofkirche, Basilica Wilten, Grassmayr Glockengiesserei, Triumphpforte en ook de Bergiselschans en Tirol Panorama.

Ga je met de bus naar Schloss Ambras? Stap dan uit bij halte Schloss Ambras Innsbruck en volg de bordjes richting het kasteel. In minder dan vijf minuten ben je bij de ingang van Schloss Ambras.

Een 24-uurs ticket voor de Hop-on Hop-off bus kost voor een volwassene 19 euro. Kinderen (6 t/m 14) betalen 11 euro voor een ticket van 24 uur. Heb je de Innsbruck Card? Dan kan je gratis gebruik maken van The Sightseer Hop-on Hop-off bus in Innsbruck.

Adres

Je vindt Schloss Ambras in het zuiden van Innsbruck.

Adres: Schloßstraße 20, 6020 Innsbruck, Oostenrijk


Route en kaart naar Schloss Ambras. Klik hier om te navigeren in Google Maps.

Foto’s

Bekijk hieronder enkele foto’s van Schloss Ambras in Innsbruck, Oostenrijk

Links

Foto’s: © I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Innsbruck stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Advertentie