Advertentie

In Innsbruck vind je de hoogst gelegen themadierentuin van Europa. De Alpenzoo is een dierentuin die je een goed inzicht geeft van de diersoorten in de Alpen. Ben je in Innsbruck? Breng dan zeker een bezoek aan deze dierentuin.

Dierentuin

Ingang Alpenzoo InnsbruckDe Alpenzoo is een kleine dierentuin op circa 20 minuten lopen, ten noorden van de Altstad in Innsbruck. Je vindt hier ruim 100 diersoorten die in de Alpen leven. De dierentuin geeft een perfect inkijkje in de biodiversiteit van de Alpen. Steenbokken, otters, beren, wolven en Adelaars, je kan ze hier allemaal vinden. Je kan de dierentuin het gehele jaar bezoeken al zullen sommige dieren een winterslaap doen.

Naast de bijzondere inheemse diersoorten is er ook een kijkboerderij met schapen, geiten, koeien, ganzen en varkens. Er is een zonneterras met picknickplaatsen. Voor de kinderen is er een grote speeltuin met een berengrot.

De dierentuin ligt aan de voet van de Nordkette gebergte en is erg gemakkelijk te bereiken. Je kan lopen, met de bus of je maakt een ritje met de Nordkettenbahnen. Koop je een ticket via Viator of GetYourGuide, dan zit het toegangskaartje voor deze lijkt treinbaan al inbegrepen.

Entree

Wil je de Alpenzoo bezoeken? Je kan bij Viator of GetYourGuide de toegangskaarten online kopen of bij de ingang van de dierentuin. Bekijk hieronder de toegangsprijzen voor de Alpenzoo dierentuin in Innsbruck.

Prijs
Volwassenen € 12,00
Senioren € 9,50
Kinderen (6 t/m 14) € 6,00
Kleine kinderen (4 t/m 5 jaar) € 2,50

Heb je een Innsbruck Card? Dan is toegang tot de Alpenzoo inbegrepen. Je kan de Innsbruck Card gelijk bij de toegangspoort scannen, je hoeft geen entreekaarten bij het loket te halen.

Openingstijden

De Alpenzoo is het gehele jaar geopend. Bekijk de onderstaande tabel voor de openingstijden.

Dagen Openingstijden
Apr – okt wo – zo 9:00 – 18:00 uur
Nov – Maa wo – zo 10:00 – 17:00 uur

Parkeren

De Alpenzoo heeft een kleine parkeerplaats waar maar beperkt ruimte is. Parkeren is hier nooit gratis. De eerste drie uur betaald je €0,50 per half uur. Na drie uur betaal je €1,00 per half uur.

Adres

Je vindt de Alpenzoo ten noorden van de Altstadt van Innsbruck. Het adres van de Alpenzoo is Weiherburggasse 37a, 6020 Innsbruck, Oostenrijk.


Route en kaart naar de Alpenzoo. Klik hier om te navigeren in Google Maps.

Foto’s

Links

Foto’s: © I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Innsbruck stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Advertentie