Advertentie

Stadtturm (Stadstoren) in InnsbruckMidden in het oude centrum vind je de 51 meter hoge Stadstoren (Stadtturm) van Innsbruck. Via 133 treden bereik je het uitzichtplatform op 31 meter boven de stad. Vanaf hier heb je een fraaie uitzicht van de Nordkettenbahnen tot de Bergiselschans.

Stadtturm (Stadstoren)

Stadtturm InnsbruckIn de oude binnenstad van Innsbruck staat de Stadtturm (Stadstoren) van Innsbruck. De toren werd gebouwd tussen 1442 en 1450 bij het oude stadhuis. De eerste gedocumenteerde torenwacht werd in 1529 benoemd door de gemeenteraad en had als taak elk uur af te roepen en om de stad te bewaken tegen gevaren zoals een brand. De laatste torenwachter deed dienst tot 1967.

Het onderste deel van de stadstoren had tijdens de middeleeuwen een extra functie. In deze periode was Stadtturm Innsbruckdit deel van de toren een gevangenis. Tijdens je klim naar boven kan je vandaag de dag nog steeds de tralies zien zitten.

Het dak van de gotische toren is niet de oorspronkelijk top. Deze is namelijk in 1560 herbouwd door stadsarchitect Casper Schäbl. In 1586 zijn de vier waterspuwende dolfijnen van smeedwijzer aan het dak toegevoegd.

Hoogte en Treden

Stadtturm InnsbruckOm het uitzichtplatform te bereiken klim je via 133 tredes naar een hoogte van 31 meter. De totalen hoogte van de toren is 51 meter. In de toren zijn twee wenteltrappen in elkaar gedraaid zodat de trap naar boven gescheiden is van de trap die naar beneden gaat. Bovenaan de trap loop je over een doorzichtige vloer waardoor je 31 meter naar beneden kan kijken. Je kan de toren op regenachtige dagen bezoeken met het hele gezin. Voor mindervaliden is de toren niet toegankelijk.

Entree

Wil je de stadstoren beklimmen? Bekijk hieronder de toegangsprijzen voor de Stadtturm.

Prijs
Volwassenen (16 t/m 59) € 4,50
Senioren (60 t/m 99) € 3,00
Studenten (met ID) € 3,00
Kinderen (6 t/m 15) € 2,00
Kinderen (t/m 5 jaar) Gratis

Je kan de toegangskaarten online kopen en inwisselen bij de kassa en je kan ze kopen bij de ingang van de toren. Heb je een Innsbruck City Card? Dan is toegang tot de stadstoren inbegrepen. Op vertoon van de City Card bij de kassa krijg je de toegangskaarten.

Openingstijden

De stadstoren is het gehele jaar geopend. Bekijk de onderstaande tabel voor de openingstijden.

Periode Dagen Openingstijden
Juni – Sept ma – zo 10:00 – 20:00 uur
Okt – Mei ma – zo 10:00 – 17:00 uur

Parkeren

De stadstoren staat in het oude centrum van Innsbruck en heeft geen parkeergelegenheid voor de deur. Je kan eventueel gebruik maken van de Altstadtgarage of de Congressgarage. Vanuit beide garages is het circa 5 minuten lopen naar de toren.

Adres

Je vindt de stadstoren aan de Herzog-Friedrich-Strasse in de Altstadt van Innsbruck. Wanneer je met je rug naar het Gouden Dak staat dan zie je de toren als je naar linksboven kijkt.


Route en kaart naar de Stadstoren. Klik hier om te navigeren in Google Maps.

Foto’s

Links

Foto’s: © I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Innsbruck stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Advertentie