Advertentie

Op circa 50 kilometer ten oosten van Innsbruck ligt Rattenberg. Dit stadje is met circa 400 inwoners, het kleinste stadje van Oostenrijk.

Rattenberg Oostenrijk in Tirol
Luchtfoto van Rattenberg aan de rivier de Inn. © I Love Stedentrips

Rattenberg in Tirol

Rattenberg OostenrijkAan de rivier de Inn, op circa 50 kilometer ten oosten van Innsbruck, licht het kleinste stadje van Oostenrijk. Rattenberg heeft echt een schilderachtige ligging aan de rivier en tussen de alpen. Het centrum bestaat uit een voetgangersgebied waar je jezelf even in de middeleeuwen waant. Je vindt hier middeleeuwse herenhuizen uit de 12de eeuw welke pracht gerestaureerd zijn. Breng een bezoek aan een museum of trakteer jezelf op een heerlijk gebakje bij een konditorei. Wil je een prachtig uitzicht over de stad, de rivier en het Inntal? Breng dan zeker een bezoek aan de Bergruïne op de Schlossberg.

Glasstad

Glasblazerij Kisslinger Rattenberg OostenrijkNaast de middeleeuwse uitstraling kenmerkt dit stadje zich vooral door de vele glasbedrijven. Vanwege het grote aantal glasblazerijen kreeg Rattenberg de bijnaam Glasstad. Een bezoek aan glasblazerij Kisslinger is zeker de moeite waard.

Entree

Een bezoek aan het stadje Rattenberg is gratis.

Parkeren

Je kan met het OV naar Rattenberg maar het stadje heeft ook veel parkeerplaatsen. Aan beide kanten van de tunnel kan je de parkeerplaatsen vinden. Parkeren is niet gratis maar de tarieven zijn laag. Zorg wel dat je muntgeld mee hebt voor de automaten anders moet/kan je eventueel gebruik maken van de mobiele app Easypark. Contactloos betalen is (nog) niet mogelijk bij de automaten.

Je kan parkeren van maandag tot en met zondag tussen 8:00 – 18:00 uur. Een uurtje parkeren kost je 1 euro. Twee uur parkeren is €2.50, drie uur kost je €3.50 en een dagkaart is €4.50.

Kaart

Je vindt Rattenberg op circa 50 kilometer ten oosten van Innsbruck. Bekijk de onderstaande kaart of klik op de link om te navigeren naar Rattenberg (Tirol).


Kaart en route naar Rattenberg in Tirol. Klik hier voor de route in Google Maps.

Foto’s

Links

Foto’s: © I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Innsbruck stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Advertentie