Advertentie

In het zuiden van Innsbruck vind je Grassmayr Glockenmuseum en Giesserei. Dit gereformeerde familiebedrijf maakt al honderden jaren klokken van groot tot klein en hier kan je zien hoe ze dat tot vandaag de dag nog doen.

Grassmayr Glockenmuseum Glockengiesser

Grassmayr Glockenmuseum

Grassmayr Glockenmuseum GlockengiesserGrassmayr Glockengiesser is een traditioneel familiebedrijf in Innsbruck. Sinds 1599 heeft de familie Grassmayr al een gieterij en is daarmee het oudste familiebedrijf van Oostenrijk. Het knal gele pand aan de weg trekt meteen je aandacht. Eenmaal binnen voel je de passie voor de klokken. Inmiddels hangen de klokken van Grassmayr in meer dan 100 landen over de hele wereld.

De klokken van Grassmayr kan je in Innsbruck en de omliggende regio horen. Mocht je ergens, rond het hele uur, een kerkklok horen dan is dit bijna met zekerheid een klok uit de gieterij van Grassmayr. Één van de twee klokken in de Dom van Innsbruck komt ook Grassmayr Glockenmuseum Glockengiesseruit deze gieterij.

Bij een bezoek kom je binnen in een winkeltje waar je klokken in alle soorten en maten kan vinden. Mocht je in de buurt zijn dan moet je hier zeker een souvenir kopen in de vorm van een klok. Het winkeltje kan je bezoeken zonder entreegeld te betalen en is zeker de moeite waard. Wil je het klokkenmuseum bezoeken? Bij de kassa van het winkeltje kan je een entreekaart of Innsbruck Card kopen.

Klokkenmuseum

Grassmayr Glockenmuseum GlockengiesserAchter de winkel is een heus klokkenmuseum ingericht. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van de klokken en de gieterij. Het is een klein museum maar erg leuk. Er is een diversiteit aan klokken te zien zowel binnen als buiten. In een filmzaaltje speelt een film over de geschiedenis van de gieterij.

In een andere ruimte is het iets interactiever. Hier kan je op enkele klokken slaan om goed te horen dat elke materiaal een verschillend geluid geeft. Er staat ook een klok, op zijn kopen gevuld met water. Grappig is om het water te voelen als je op Grassmayr Glockenmuseum Glockengiesserde klok hebt geslagen met een hamer.

Na alle tentoongestelde klokken en een interactief deel is er ook een leuk historisch deel te zien in het museum. In een ietwat donkere en stoffige ruimte hangen oude bellen en staan enkele mallen waarin de bellen gegoten worden. Hier krijg je echt het gevoel alsof je enkele eeuwen terug gaat in de tijd.

Entree

Wil je het klokkenmuseum bezoeken? Je koopt de toegangskaarten in het winkeltje van de gieterij. Bekijk hieronder de toegangsprijzen voor het Grassmayr Glockenmuseum.

Prijs
Volwassenen € 9,00
Kinderen (6 t/m 14) € 5,00
Kinderen (t/m 5 jaar) Gratis

Heb je een Innsbruck Card? Dan is toegang tot het klokkenmuseum inbegrepen. Op vertoon van de City Card krijg je bij de kassa de toegangskaarten.

Openingstijden

Grassmayr Glockenmuseum is het gehele jaar geopend. Bekijk de onderstaande tabel voor de openingstijden.

Dagen Openingstijden
Mei – okt ma – za 9:00 – 17:00 uur
Okt – mei ma – vr 12:30 – 17:00 uur

Parkeren

Grassmayr Glockenmuseum ligt in het zuiden van Innsbruck met enkele parkeergarages in de buurt. Je kan ook in de Leopoldstraße, aan de andere kant van het kruispunt, aan de straat parkeren. Parkeer hier je auto in een blauw vak en betaal aan de automaat. Aan de straat kan je maximaal 90 minuten parkeren voor drie euro. Het is het minder dan 5 minuten lopen naar Grassmayr Glockenmuseum.

Adres

Je vindt Grassmayr Glockenmuseum in het zuiden van Innsbruck.

Adres: Leopoldstraße 53, 6020 Innsbruck, Oostenrijk


Route en kaart naar Grassmayr Glockenmuseum. Klik hier om te navigeren in Google Maps.

Foto’s

Bekijk hieronder enkele foto’s van Grassmayr Glockenmuseum in Innsbruck, Oostenrijk

Links

Foto’s: © I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Innsbruck stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Advertentie