Advertentie

In het zuiden van Innsbruck vind je de Bergiselschans. Wanneer je langs Innsbruck rijdt, door de straten van de Altstadt loopt of de Nordkette op gaat, uit elke hoek zie je deze unieke schans. Een bezoek aan deze skischans is de moeite meer dan waard.

Bergiselschans Innsbruck

Skischans

De Bergiselschans is een skischans gelegen op de Bergisel in het zuiden van Innsbruck. De eerste schans werd hier al in 1927 gebouwd en was een natuurschans. De schans is later nog diverse keren aangepast en groter gemaakt. In 2002 is de totaal vernieuwde schans, ontworpen door Zaha Hadid, geopend. Tegenwoordig is de Bergiselschans een echte toeristische attractie. Je kan hier een hoop historie vinden over de Olympische Spelen, een kabelbaantje en een lift brengen je hoog boven de stad. In het restaurant drink je een heerlijk kopje koffie met een fraai uitzicht! Vergis je niet, de Olympische skischans is tegenwoordig één van de vier locaties van het Internationale Vierschansentoernooi en wordt jaarlijks dus nog steeds gebruikt voor grote wedstrijden.

Bergiselschans Innsbruck RestaurantRestaurant

Helemaal bovenop de skischans vind je Bergisel SKY. Dit is een restaurant met een prachtig uitzicht. Het restaurant is eenvoudig te bereiken. Je kan natuurlijk heen en weer lopen maar het kan makkelijker. Aan de linkerkant van de schans brengt een kabelbaan je aan de voet van het gebouw. Van daaruit kan je met een lift naar de diverse etages. In Kabelbaan en lift op de Bergiselschans Innsbruckhet restaurant kan je prima wat eten en drinken. Neem hier een heerlijk stukje taart bij de koffie. Ontbijten kan hier trouwens ook. Een kopje koffie kost hier tussen de 3 en de 4 euro.

Vanuit het restaurant kan je het gebouw helemaal rond lopen en zo heb je 360 graden uitzicht op Innsbruck, het dal en de omgeving.

Het restaurant is alleen voor klanten die een bestelling plaatsen. Je kan hier dus niet gaan zitten met je eigen thermoskan en boterham. Als van het uitzicht wilt genieten zonder consumptie dan kan dit een etage hoger vanaf het uitzichtplatform op het gebouw.

Innsbruck Panorama vanaf de Bergiselschans
Uitzicht vanaf de Bergiselschans in Innsbruck

Olympische Spelen

De Bergiselschans is een aantal keren het podium geweest voor grote toernooien. Elke jaar wordt de schans gebruikt bij het vierlandentoernooi. In het verleden zijn er WK’s gehouden maar de bekendste wedstrijden zijn die van de Olympische Winterspelen in 1964 en 1976. De wedstrijden werden destijds gewonnen door Toralf Engan (1964) en Karl Schnabl (1976).

Tegenover het restaurant, helemaal aan het uiteinde waar de springers eindigen, ademt deze plek nog de Olympische Spelen. Erg indrukwekkend is het Olympische vuur waar gedenkplaten hangen met de medaillewinnaars. Vanaf boven kan je mooi op Innsbruck neerkijken en dat doe je natuurlijk door de Olympische ringen heen. Onderweg kan je nog een klein museum bezoeken. Hier wordt aan de hand van enkele panelen de geschiedenis van het schansspringen en de schans zelf getoond.

Entree

Wil je de Bergiselschans bezoeken? Je kan bij Viator of GetYourGuide de toegangskaarten online kopen of bij de ingang van de schans. Bekijk hieronder de toegangsprijzen voor de Bergiselschans in Innsbruck.

Prijs
Volwassenen € 10,00
Senioren € 9,00
Kinderen (6 t/m 14) € 5,00
Kinderen (t/m 5 jaar) Gratis

Heb je een Innsbruck Card? Dan is toegang tot de Bergiselschans inbegrepen. Je kan de Innsbruck Card gelijk bij de toegangspoort scannen, je hoeft geen entreekaarten bij het loket te halen.

Openingstijden

De Bergiselschans is het gehele jaar geopend. Bekijk de onderstaande tabel voor de openingstijden.

Dagen Openingstijden
Jun – okt wo – zo 9:00 – 18:00 uur
Nov – mei wo – zo 10:00 – 17:00 uur

Parkeren

De Bergiselschans ligt in het zuiden van Innsbruck. Je kan parkeren bij het Kaiserjägermuseum op de Bergisel Parkeerplaats. Vanaf hier volg je de wegwijzers, door het kleine parkje, linksaf de heuvel op, naar de schans. Deze ligt op circa 5 minuten lopen van de parkeerplaats.

Sightseer Hop-on Hop-off bushalte bij de Bergiselschans in InnsbruckHop-on Hop-off

In Innsbruck rijdt een Hop-on Hop-off bus. De Bus heet “The Sightseer” en deze komt bij de Bergiselschans. De Sightseer rijdt door de stad langs diverse bezienswaardigheden zoals Schloss Ambras, Hofburg en Hofkirche, Basilica Wilten, Grassmayr Glockengiesserei, Triumphpforte en ook de Bergiselschans en Tirol Panorama.

Wegwijzer Bergiselschans InnsbruckGa je met de bus naar de schans? Stap dan uit bij halte Tiroler Panorama / Bergisel en volg de bordjes richting de schans. In minder dan vijf minuten ben je bij de ingang van het stadion.

Een 24-uurs ticket voor de Hop-on Hop-off bus kost voor een volwassene 19 euro. Kinderen (6 t/m 14) betalen 11 euro voor een ticket van 24 uur. Heb je de Innsbruck Card? Dan kan je gratis gebruik maken van The Sightseer Hop-on Hop-off bus in Innsbruck.

Reisinformatie

Reisinformatie Innsbruck BergiselschansOp I Love Innsbruck staan diverse informatiebladen met reisinformatie. We hebben ook reisinformatie over de Bergiselschans in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle beschikbare reisinformatie over Innsbruck op ons Stedentrip Forum.

Adres

Je vindt Bergiselschans in het zuiden van Innsbruck.

Adres: Bergiselweg 3, 6020 Innsbruck, Oostenrijk


Route en kaart naar de Bergiselschans. Klik hier om te navigeren in Google Maps.

Foto’s

Bekijk hieronder enkele foto’s van de Bergiselschans in Innsbruck, Oostenrijk

Links

Foto’s: © I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Innsbruck stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Advertentie