Advertentie

Aan de Herzog-Friedrich-Strasse, aan de rand van het historische centrum, staat Ottoburg. Deze oude burcht, nu een restaurant is een mooie plek voor een pauze.

Ottoburg in Innsbruck

Ottoburg

Vlakbij de Innbrücke, bij de noordwestelijke ingang van het historische centrum, vind je Ottoburg. Dit gebouw was was in de 15de eeuw nog een onderdeel van de stadsmuur. Tot vandaag de dag ziet het pand er nog echt uit als een burcht. Geschilderde vensterluiken, erkers, diepe kozijnen en een enorme klimop brengen je helemaal in de sfeer. Voor het pand staat het monument: “vader en zoon” ter herinnering aan de vrijheidsoorlogen van 1809. Ottoburg is één van de oudste gebouwen van Innsbruck.

Het gebouw is voor het eerst genoemd rond 1467 toen keizer Maximiliaan de toren leende aan prins Rudolf von Anhalt-Bernburg. Sinds 1510 is het pand in handen van burgers. Volgens de geschiedenis heeft het gebouw diverse namen gehad die in verband gebracht kunnen worden met de huidige naam. De oudste namen zijn “öd Burg” (leeg kasteel) en “Öttburg”. Hertog en stadsstichter, Otto II von Andechs woonde tegenover het gebouw en was niet de reden dat het gebouw Ottoburg is genoemd. Inmiddels is Ottoburg diverse keren gerenoveerd en zijn enkele gotisch kruis- en stergewelven bewaard gebleven.

Restaurant

Ottoburg in InnsbruckTegenwoordig is Ottoburg een restaurant met een heerlijk terras. Mocht je tijd hebben en aan een pauze toe zijn, dan is een drankje en een hapje, alleen al voor de sfeer, een aanrader. Tussen het prachtige houten interieur, onder eeuwenoude kruis- en stergewelven, kan je genieten van Oostenrijkse specialiteiten.

Openingstijden

Er zijn geen openingstijden Ottoburg te bezichtigen. Het gebouw staat aan de openbare weg van Innsbruck waar je dagelijks, dag en nacht kan rondlopen.

Wil je het restaurant bezoeken? Bekijk hiervoor de onderstaande openingstijden.

Periode Dagen Openingstijden
Jan – dec ma – zo 11:30 – 15:00 uur
Jan – dec ma – zo 18:00 – 22:30 uur

Parkeren

Ottoburg vind je aan de rand het oude centrum van Innsbruck langs de rivier. De dichtstbijzijnde parkeergarage is de Innsbruck Altstadtgarage. Vanuit hier loop je in enkele minuten naar Ottoburg en de Altstadt van Innsbruck.

Adres

Je vindt Ottoburg aan de rand van de Altstadt van Innsbruck.

Adres: Herzog-Friedrich-Straße 1, 6020 Innsbruck, Oostenrijk


Route en kaart naar Ottoburg. Klik hier om te navigeren in Google Maps.

Foto’s

Bekijk de onderstaande foto’s van Ottoburg.

Links

Foto’s: © I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Innsbruck stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Advertentie