Advertentie

Met drie verschillende kabelbanen van de Nordkettenbahnen sta je binnen 30 minuten vanuit de historische Altstad op ruim 2.300 meter hoogte te genieten van een prachtig uitzicht! Een ritje met deze kabelbanen is uniek!

Innsbruck uitzicht Nordkettenbahnen

Nordkettenbahnen

De Nordkettenbahen zijn drie verschillende kabelbanen die je in een korte tijd naar enorme hoogte boven Innsbruck brengen. Uniek is dat je lopend vanuit de Altstad, via het Gouden Dak en de Hofkirche, binnen enkele minuten al de eerste kabelbaan kan nemen. De Nordkettenbahnen zijn gemakkelijk te bereiken en goed op elkaar afgestemd.

Hungerburgbahn

Vanuit het centrum stap je eerst in de Hungerburgbahn. Deze kabelbaan, die oogt als een metro of trein, brengt je in 8 minuten vanaf het Congress Station naar Hungerburg Station. Onderweg gaat de kabelbaan over de rivier de Inn en ga je langs Löwenhaus Station en de Alpenzoo. Heb je een combiticket of maak je gebruik van de Innsbruck Card dan kan je hier uitstappen voor deze speciale thema dierentuin. Eenmaal aangekomen in Hungerburg stap je eventueel over op de volgende kabelbaan in het traject.

Seegrubenbahn

De Seegrubenbahn is een grote kabelbaan. Met deze grote kabelbaan, waar zeker 100 mensen in kunnen, bereik je binnen enkele minuten de Seegrube op ruim 1.900 meter hoogte. Eenmaal boven kan je wandelen en van het prachtige uitzicht genieten.

Hafelekarbahn

Mocht de Seegrube nog niet hoog genoeg zijn dan kan je bij aankomst daar direct overstappen op de Hafelekarbahn. Deze kabelbaan brengt je in slechts twee en een halve minuut naar ruim 2.300 meter hoogte de Hafelekar op. Dit is het hoogste punt van de Nordkettenbahnen met een uniek uitzicht! In net zuiden heb je een prachtig uitzicht over Innsbruck en in het noorden over de prachtige Alpen en het natuurpark Karwendel. Zowel in de winter als in de zomer kunnen hier veel sportactiviteiten gedaan worden. Skiën, snowboarden, klimmen en wandelen, alles is mogelijk.

Entree

Wil je een ritje met de kabelbanen in Innsbruck? Je kan bij Viator of GetYourGuide de toegangskaarten online kopen of bij de ingang van de stations. Bekijk hieronder de standaard tarieven voor “Top of Innsbruck PLUS”. Met dit ticket krijg je toegang tot alle kabelbanen en breng je een bezoek aan de Alpenzoo. Bezoek de officiële website voor andere mogelijkheden zoals ski tickets, seizoenskaarten, combinatietickets, losse trajecten  en mountainbike tickets.

Prijs
Volwassenen € 47,00
Senioren & Studenten € 44,00
Jongeren (16 t/m 18) € 39,00
Kinderen (6 t/m 15) €28,00
Kinderen (t/m 5 jaar) Gratis

Een ritje met de kabelbanen in Innsbruck is niet goedkoop! Denk ook zeker aan een Innsbruck Card? Dan is namelijk de toegang tot alle kabelbanen en de Alpenzoo inbegrepen! Je kan de Innsbruck Card gelijk bij de toegangspoort scannen, je hoeft geen entreekaarten bij het loket te halen.

Openingstijden

De Nordkettenbahn zijn bijna het gehele jaar geopend. Bekijk de onderstaande tabel voor de openingstijden van de diverse kabelbanen.

Hungerburgbahn

Openingstijden
Weekdagen 07:15 – 19:15 uur
Weekend & Feestdagen 08:00 – 19:15 uur
Elke 15 minuten

Seebrubenbahn

Openingstijden
Weekdagen 09:00 – 17:00 uur
Elke 15 minuten

Hafelekarbahn

Openingstijden
Weekdagen 09:00 – 17:00 uur
Elke 15 minuten

Let op: de kabelbanen zijn voor onderhoud gesloten van 25 april 2022 t/m 29 april 2022 en van 7 november 2022 t/m 24 november 2022.

Parkeren

Bezoekers van de Nordkettenbahnen kunnen voor slechts vier euro, van 8:00 – 18:00 uur, de auto parkeren in de Citygarage.

Adres

Je vindt de ingang van het dalstation van de Nordkettenbahnen bij het Congrescentrum, tegenover de Hofgarten.

Adres: Rennweg 3, 6020 Innsbruck, Oostenrijk


Route en kaart naar het dalstation van de Nordkettenbahnen in Innsbruck. Klik hier om te navigeren in Google Maps.

Foto’s

Bekijk hieronder enkele foto’s van de kabelbanen in Innsbruck, Oostenrijk.

Links

Foto’s: © I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Innsbruck stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Advertentie